А-Rent A Car, претставува професионално софтверско решение за Rent A Car компании, софтверот нуди стотици можности за детално пребарување на автомобили кои се на понуда за изнајмување, пример од софтвер за Rent A Car компании може да видите овде

A - Rent a Car

:
:

Цена: 695 595 евра еднократно за изработка и хостирање на софтверот за ОнЛине достапност на истиот.
+ 295 евра годишно за хостирање на софтверот и ОнЛине достапност на истиот, одржување и надоградба на код, првата година оваа сума не се уплаќа.

Категории на возила (Комбе, Пикап, лимузина, мало возило и сл.)
Информации за возила (слики, детали, опис)
Карактеристики на возила (4 врати, клима уред, Менувач, автоматик и сл.)
Опциони додатоци за возилото (GPS, држач за скии, детско седиште и сл)
Опциони и комбинирани цени (дневна цена или фиксни цени, променливи и специјални цени за 2 дена, за 3- дена, за викенд, за празник)
Избор на почетни локации за изнајмување
Дефинирање на цени соодветно на локацијата на измајмување и локација на враќање на возилото
Календар на расположливост на едно возило, со што во целост ќе ги замените Вашите тетратки
Опција за пребарување на расположливост на возило по повеќе комбинации
Внес на ДДВ и други даноци
Тип на цени (осигурање, километри и сл. дневни цени, неделни цени и сл.)
Сезонски цени (Дополнителни цени и попусти може да се додадат на редовните цени)Специјални цени за одредени денови во годината (сезони, празници, викенди)
Цени по час за изнајмување пократко од 24 часа
Календар за расположливост на возило со администраторски панел
Интеграција на систем за ОнЛине плаќање со PayPal
Издавање на Фактура/Договор во PDF кој може да биде испратен по маил
Invoice and/or Contract in PDF format can be sent by eMail (the PDF is customizable with a template file)
Преглед на расположливост на возила на предна страна
..и уште многу други функционалности.

Истиот софтвер го користат најголемите компании за рент а кар услуги во Светот

iconsrental1